TASOKUVAUKSET

Tanssikursseilla ja tanssitapahtumissa tasokuvaukset on tehty sitä varten, että sekä itselläsi, että kurssikavereillasi ja opettajalla olisi mahdollista viedä kurssi tai tunti läpi sillä tasolla, jolla se on ilmoitettu. Liian vaativalla tai helpolla tasolla opettelu ei ole tyydyttävää kenellekään, vaan jokaisen tulisi tiedostaa oma taitotasonsa jokaisessa lajissa erikseen. Saatat olla jo korkealla tasolla esim. argentiinalaisessa tangossa, mutta esim. salsaa tai swingiä et ole tanssinut ollenkaan, jolloin olet niissä perustasolla ja tämä on ihan normaalia. Muistathan, että me kaikki olemme joskus aloittaneet alkeista ja perusaskelista ja kehittyneet sitten ajan kanssa eri tansseissa eri tavoin. Edistyneet tanssijat osaavat ottaa huomioon perustason osaajat ja pitäytyä heidän kanssaan heille sopivissa kuvioissa.

TASO 1 ALKEISKURSSIT

TASO 1 ALKEISKURSSIT on tarkoitettu heille, jotka haluavat ottaa tanssien ensiaskeleet ja päästä sisälle tanssin ihmeelliseen maailmaan. Tällä kurssilla ei tarvita aikaisempaa osaamista, vaan opettelemme helpot perusasiat eri lajeissa ja uskallat sitten lähteä niitä kokeilemaan, kun joku pyytää sinua tanssimaan.

TASO 2 PERUSTASO

TASO 2 PERUSTASO Perustasolla paneudutaan perusaskelien ja kuvioiden, sekä viennin ja seuraamisen hyvään hallintaan ja sopii sinulle, joka olet jo alkeiskurssin ja ensiaskeleet ottanut ja haluat rakentaa hyvää perustaa ja valmistautua jatkamaan tanssinopiskelua myös seuraavilla tasoilla. Tälle tasolle eri tanssilajeissa voit tulla myös, jos olet muita vastaavia tansseja tanssinut.

TASO 3 KESKITASO

TASO 3 KESKITASO Sinulla on jo hyvä perustanssitaito, osaat tanssia opetettavaa lajia sujuvasti ja hallitset perustekniikan, viennin ja seuraamisen ja haluat kehittää itseäsi edelleen, opetella uusia kuvioita ja uusia tansseja ja musiikkiin tanssimista. Keskitaso on jo perustasoa huomattavasti vaativampi.

TASO 4 JATKOTASO

TASO 4 JATKOTASO Jatkotasolla tai ns konkaritasolla sinulla on jo vankka tanssitaito ja olet valmis ottamaan vastaan haasteellisempia kuviota eri tansseissa ja harjoittelemaan niihin viennin ja seuraamisen tekniikkaa ja musiikin tulkintaa ym. Parinvaihto edistää yleensä oppimista ja se on kursseillamme vapaaehtoista.